Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat că până în 2026, în oraș va exista doar transport public ecologic și nepoluant, 33% din autobuze fiind deja electrice.

„Suntem primul oraș din fostul bloc comunist care aderă la proiectul orașelor verzi. În limbaj popular, o viață mai bună. Vom avea o viață mai frumoasă, mai occidentală. Suntem primul oraș din România care a implementat autobuzele electrice, 33% din totalul lor fiind electrice. Până în 2026 vrem să fie toată flota electrică. Fiecare mașină din acest oraș afectează calitatea vieții pentru oameni. Metroul și trenul metropolitan sunt susținute de UE, pentru a crește calitatea vieții și a reduce poluarea. De anul viitor vom trece la licitație”, a declarat edilul clujean la TVR Cluj.

De asemenea, primarul clujean a vorbit în contextul transformării Clujului într-un „oraș verde” și despre proiectele ce vizează spațiile verzi din mai multe cartiere. „Astăzi avem în lucru proiecte pentru 190 de hectare de spații verzi noi sau modernizate, cu o valoare de peste 100 de milioane de euro. În mare parte, este vorba despre finanțare din partea Uniunii Europene. În Zorilor am expropiat, adică am luat cu justă despăgubire de la un privat pentru a-l face de interes public. Noi am luat un teren în Zorilor unde trebuia să se facă un bloc și vom face un parc. Până pe 17 mai se vor depune oferte pentru licitație. În Mănăștur avem lucrarea La Terenuri, care va fi gata în luna septembrie, fiind vorba despre un parc de 4,2 hectare în curs de realizare. În Someșeni avem Parcul Tineretului, de 21 de hectare, care va fi gata până la finalul anului”, a explicat Boc.