Consiliul Local Brasov va reglementa infiintarea unui traseu turistic de transport in municipiul Brasov. Din cauza ca transportul turistic nu este prevazut in mod special in Legea nr. 92/2007 a serviciilor de transport public local, conducerea primariei a propus infiintarea acestui traseu turistic local de transport rutier public de persoane in municipiul Brasov.

Pana in prezent singura solicitare pentru executarea transportului turistic local de persoane in Municipiul Brasov a fost inregistrata din partea SC Consilprest SRL, firma de servicii a Consiliului Judetean, cu mijlocul de transport special (supraetajat) apartinand CJ Brasov.

In expunerea de motive a proiectului de hotarare se mentioneaza ca transportul pe traseul propus ar putea fi realizat, experimental, pana la data de 31.12.2009 de catre acest operator de transport rutier. In ceea ce priveste tariful practicat, SC Consilprest a propus ca valoarea biletului de calatorie sa fie de 5 lei cu o valabilitate de o ora si patruzeci de minute (o calatorie completa + stationarile la obiectivele turistice).