Municipiul Braşov urmează să aibă din nou o cantină socială după zece ani în care nu a existat o astfel de facilitate pentru cei nevoiaşi, consilierii municipali adoptând un proiect, în valoare de 1,4 milioane de euro, prin care o clădire aflată în prezent în paragină ar urma să fie modernizată în acest scop.

Aleşii locali braşoveni au adoptat documentaţia şi indicatorii tehnico-economici aferenţi realizării obiectivului de investiţie „Refuncţionalizarea, reabilitarea, modernizarea şi dotarea clădirii din str. Panselelor nr. 23 pentru a funcţiona drept Cantină socială”.

Clădirea care urmează să fie transformată în cantină socială a fost, timp de zeci de ani, cantina fostului liceu Steagul Roşu, actualmente Grupul Şcolar Astra, şi se află în apropierea Centrului Multifuncţional de Servicii Sociale, unde funcţionează Direcţia de Asistenţă Socială din subordinea Primăriei şi în proximitatea viitorului Centru pentru Persoane fără Adăpost.

Conform documentelor anexate proiectului adoptat de consilieri, valoarea estimată a lucrărilor de reabilitare este de aproximativ 1,4 milioane de euro.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Braşov, în perioada în care municipalitatea avea o cantină socială, peste 150 de braşoveni beneficiau, zilnic, de o masă caldă, în prezent o astfel de facilitate fiind oferită de o entitate privată, „Bucuria Darului”, care beneficiază de o finanţare de la bugetul local.

Clădirea propusă spre reabilitare şi transformare în cantină socială a fost construită între anii 1982-1985 şi a fost abandonată în 2004, iar la momentul actual nu este utilizabilă, aflându-se într-o stare de degradare, însă, conform expertizei tehnice, nu sunt totuşi necesare lucrări de consolidare. AGERPRES