scripcaru_george_2014.jpgMunicipalitatea nu a primit niciun leu de la bugetul judeţului în ultimii ani, a declarat primarul Braşovului, George Scripcaru.

„De când sunt eu primar, din 2004, nu am primit niciodată bani de la bugetul judeţului Braşov, aşa cum prevede legea. Municipiul Braşov face parte din judeţul Braşov şi nu din altă parte şi contribuie la bugetul consolidat al statului, de unde vin banii în toate judeţele. Eu înţeleg constrângerile şi situaţiile la nivelul judeţului, pentru că banii sunt mai puţini ca înainte, dar nu sunt de acord cu principiul ăsta, că nu dăm la unii pentru că nu ştiu ce. Problemele Braşovului sunt la fel de mari cum este Braşovul. Este păcat că politicienii discută şi gândesc la modul acesta. Nu vreau să fac un proces de intenţie nimănui, dar nu este corect faţă de braşoveni”, a afirmat Scripcaru.

Conform acestuia, municipiul Braşov are de primit sume de bani de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi de la Ministerul Mediului pentru proiecte începute în ultimii ani, deşi, potrivit legislaţiei în vigoare ar fi trebuit să i se aloce aceşti bani deja. „Pe de altă parte, ni se spune că „voi nu trebuie să primiţi, voi numai trebuie să daţi ,că aveţi de unde”. Nu avem, pentru că necesităţile oraşului sunt mult mai mari”, a concluzionat primarul.

Scripcaru a mai precizat că, de la Consiliul Judeţean trebuie să primească suma de 4,5 milioane de lei, în urma unui proces câştigat de municipalitate, încă din anul 2008.. „Am făcut o reeşalonare pentru următorii trei ani pentru a primi câte 1,5 milioane de lei în următorii doi ani şi 50.000 în al treilea an, pentru că un milioan de lei i-am primit deja de la CJ. Dar acestea sunt obligaţiile CJ, este altă problemă”, a adăugat Scripcaru.

Primăriile din Braşov, Râşnov şi Codlea nu au primit niciun leu din bugetul CJ pe 2014, aprobat luni, pe motiv că fondurile sunt foarte reduse, iar cele trei primării au venituri mai mari decât altele din judeţ. AGERPRES