brasov piata_unirii.jpgMunicipiul Braşov a fost reales vineri preşedinte al „Asociaţiei Oraşe Energie România” (OER), în cadrul Adunării Generale a Asociaţiei, care s-a desfăşurat vineri la Braşov. Conform Statutului OER, vineri s-au desfăşurat alegeri pentru perioada 2013-2015, pentru funcţia de preşedinte şi pentru Consiliul de Administraţie a OER. Municipiile Timişoara, Deva, Baia Mare, Aiud, Satu-Mare, Călăraşi vor face parte din Consiliul de Administraţie, fiind selectate dintre opt candidaturi.

„Mă bucur că suntem gazdele unei noi întâlniri din cadrul Convenţiei Primarilor, cu atât mai mult cu cât Braşovul este implicat 100% în atingerea performanţei energetice în clădirile publice şi rezidenţiale, utilizarea eficientă a energiei în domeniul serviciilor de interes public, în special iluminatul public urban şi punerea în practică a conceptului de clădire inteligentă, măsuri concrete care fac parte din planul nostru de Acţiune pentru Energie Durabilă. Acest plan, care a fost validat şi aprobat şi pe care îl avem deja în implementare, a fost un avantaj pentru Braşov în obţinerea de finanţări europene nerambursabile, pentru a pune în practică unele proiecte, iar Braşovul a câştigat aceste finanţări în concurenţă cu alte oraşe mari din România, inclusiv Bucureşti”, a declarat primarul George Scripcaru, citat în comunicatul de presă.

Sub egida Conferinţei Anuale OER, a avut loc şi cea de-a patra întâlnire naţională a Clubului Primarilor.
Sesiunile de lucru s-au adresat autorităţilor locale active în domeniul politicilor energetice, semnatare sau interesate în semnarea Convenţiei Primarilor.

La solicitarea membrilor Clubului Primarilor, Biroul Tehnic OER a realizat o propunere de text pentru o declaraţie intitulată „Autorităţile locale din România susţin Convenţia Primarilor”. Prin aceasta se doreşte conştientizarea autorităţilor centrale cu privere la existenţa Convenţiei Primarilor şi impactul acestei iniţiative în România, numărul mare de semnatari şi angajamentele pe care aceştia şi le asumă, problemele cu care se confruntă semnatarii şi care sunt propunerile lor de soluţionare.
Textul declaraţiei se află în dezbaterea membrilor OER, urmând ca în decurs de două săptămâni să fie finalizat.

Forma finală a documentului va fi semnată şi adoptată de autorităţile locale care doresc să susţină această iniţiativă. AGERPRES