necula stanel.jpgÎncepând cu data de 17 ianuarie, municipiul Brăila va rămâne oficial fără unul dintre cei doi viceprimari. Este vorba de Stănel Necula, care şi-a dat demisa din funcţia de viceprimar la sfârşitul lunii decembrie 2010.

Luni, în cadrul unei şedinţe extraordinare, după cum menţionează cotidianul „Obiectiv de Brăila”, consilierii municipali au aprobat încetarea mandatului său, înainte de termen, ca urmare a demisiei.

Astfel, din 17 ianuarie, fotoliul pe care el l-a ocupat începând cu alegerile locale din 2008, va fi vacant. Necula îşi va păstra însă funcţia de consilier municipal, cel puţin până se va lămuri situaţia sa politică, având în vedere că tot la sfârşitul lunii trecute a fost exclus din PDL, partidul ce i-a adus funcţia de viceprimar.


Totodată, conform normativelor în vigoare, consilierii municipali trebuie să decidă, prin vot, care dintre ei va ocupa funcţia de viceprimar, pentru restul mandatului. Cotidianul „Obiectiv de Brăila” apreciază că, după ce PSD şi PNL Brăila şi-au anunţat colaborarea la nivel local, funcţia va reveni unuia dintre consilierii municipali liberali, cel mai probabil Alexandru Dănăilă.