Municipiul Botoşani va lua un credit de 10 milioane de dolari de la Banca Mondială

portariuc_ovidiu1.jpgMunicipiul Botoşani va contracta, până cel târziu la sfârşitul lunii septembrie, un credit în valoare de aproximativ 10 milioane de dolari de la Banca Mondială pentru finanţarea unui proiect de modernizare a sistemului de termoficare, a anunţat, marţi, primarul Ovidiu Portariuc.

Potrivit acestuia, Botoşaniul este primul municipiu din România care încheie un contract de împrumut cu International Finance Corporation, divizie a Băncii Mondiale. “Documentaţia a fost publicată pe site-ul Băncii Mondiale. Este o procedură de transparenţă, iar după expirarea termenului de o lună, se va trece la negocierea contractului şi estimăm că, la mijlocul lunii septembrie, să semnăm contractul. Faptul că Botoşaniul apare pe această listă de finanţări, fiind prima municipalitate din România, este o carte de vizită pentru noi, la fel cum este şi acordul României cu FMI”, a afirmat Portariuc.

Fondurile obţinute din împrumut vor fi utilizate pentru cofinanţarea unui proiect de peste 40 de milioane de euro care prevede modernizarea sistemului de producere, transport şi distribuţie a energiei termice. AGERPRES