Municipiul Botosani s-a infratit cu orasul canadian Laval

In perioada 13-20 octombrie, o delegatie oficiala a Primariei municipiului Botosani, condusa de primarul Catalin Mugurel Flutur, a vizitat orasul canadian Laval, urmare a invitatiei facute de primarul acestui oras, Gilles Vaillancourt.
Vizita a avut ca scop semnarea Protocolului de infratire intre cele doua orase, demers inceput in vara acestui an la Botosani, cand o delegatie oficiala din Laval a vizitat municipiul Botosani. Protocolul a fost semnat de primarul Catalin Mugurel Flutur, din partea municipiului Botosani, si de primarul Gilles Vaillancourt, din partea orasului Laval, intr-o ceremonie care a avut loc in sala de consiliu a Primariei din Laval, ceremonie la care a participat si Excelenta sa Elena Sava Stefoi, ambasadoarea Romaniei in Canada. Primarul municipiului Botosani, membrii ai delegatiei botosanene, au semnat in Cartea de onoare a orasului Laval.

Actul semnat cu aceasta ocazie prevede facilitarea relatiilor dintre cele doua administratii, informarea reciproca in domeniul economic, schimburi de expertize de utilitate publica in domeniile ecologic, al dezvoltarii economice si culturale etc.

Cu ocazia acestei vizite a fost inmanat primarului Gilles Vallancourt o scrisoare oficiala prin care a fost invitat sa viziteze municipiul Botosani in prima parte a anului viitor. Invitatia a fost acceptata cu placere.

Din delegatia botosaneana, formata din 12 persoane, a mai facut parte Romulus Eram, viceprimar, consilierii locali Manuela-Ana Zarug si Mihai Stefan, Romeo Doru Floares, presedintele Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Botosani, Georgica Lazar, directorul cotidianului Monitorul de Botosani, Corneliu Dumitriu, artist plastic. Delegatie a fost insotita de un grup de cadre didactice si elevi ai Liceului botosanean Grigore Antipa, condus de prof. Marioara Popa, director al Liceului, care a efectuat aceasta vizita ca raspuns la invitatia Colegiului Andre Grasett din Montreal.

In cadrul vizitei delegatia botosaneana a avut numeroase contacte cu membrii ai Executivului Primariei din Laval, a vizitat societati economice, institutii culturale si de invatamant, a participat la slujbe religioase a doua biserici ortodoxe, din Laval si din Montreal, s-a intalnit cu un numar mare de romani botosaneni care s-au stabilit in aceasta parte a Canadei.

In continuare, cele doua primarii, din Botosani si din Laval, vor tine contacte stranse pentru a stabili un program comun de colaborare in cele mai diverse domenii intre institutii culturale si de invatamant, societati comerciale, organizatii neguvernamentale.