Municipiul Botoşani a fost premiat la categoria „Smart economy” la Gala celei de-a şaptea ediţii a Smart City Industry Awards, pentru proiectul „Oraşul cu cel mai accelerat potenţial de dezvoltare – proiecte depuse spre finanţare de peste 100 milioane de euro în ultimele 12 luni”, a anunţat Primăria Botoşani.

Evenimentul, organizat sub patronajul Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării, a inclus şi conferinţa „Inteligenţa Artificială în Transformarea Comunităţilor din România”, în cadrul căreia s-a discutat despre implementarea inteligenţei artificiale în dezvoltarea comunităţilor inteligente şi despre cum poate fi folosită inteligenţa artificială pentru a sprijini proiectele Smart City.

„Acesta este rezultatul muncii în echipă şi îi felicit pe colegii din cadrul Primăriei Municipiului Botoşani care au contribuit la acest rezultat”, a afirmat primarul Cosmin Andrei.

În cadrul evenimentului a fost găzduit şi „Pavilionul Sustenabilităţii”, care şi-a propus să aducă împreună companiile din România cu iniţiative şi proiecte de sustenabilitate sau care au sprijinit comunităţile în acest sens, se mai arată în comunicat. AGERPRES