flutur_catalin_mare.jpgMunicipiul Botoşani este autoritatea locală din ţară cu cel mai ridicat grad de absorbţie a fondurilor europene, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, primarul Cătălin Flutur.
Potrivit acestuia, municipalitatea a atras, în ultimii ani, peste 130 de milioane de euro, pe toate axele finanţate de Uniunea Europeană.

„Media pe ţară la absorbţia fondurilor europene era de 6,5% în februarie. Bănuiesc că acum este undeva la 8%. La noi, după calculele noastre, gradul de absorbţie este undeva la 60%. Mă bazez şi pe discuţiile la organismele intermediare”, a afirmat Flutur, care susţine, de asemenea, că municipiul Botoşani este singurul care a obţinut finanţare pe toate axele prioritare.

Principalele proiecte implementate sau în curs de implementare se referă la modernizarea şoselei ocolitoare a municipiului Botoşani, reabilitarea sursei şi a reţelelor principale de energie termică, reabilitarea Centrului Vechi, reabilitarea pietonalelor şi a parcurilor, dar şi construcţia unui parc regional de agrement. AGERPRES