Municipiul Bistriţa va rămâne, până la alegeri, cu un singur viceprimar, în urma demisiei unuia dintre ei

Municipiul Bistriţa va avea, până la alegeri, un singur viceprimar, după ce unul dintre cei doi viceprimari, Kiss Laszlo, şi-a înaintat demisia din funcţie, pentru că a primit o ofertă din mediul privat, a anunţat primarul Ovidiu Creţu. Încetarea mandatului de viceprimar al lui Kiss este subiectul unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare a Consiliului Local Bistriţa de miercuri.

Kiss Laszlo va rămâne consilier local din partea PSD. El este unul dintre consilierii aleşi pe lista PP-DD în 2012, care au profitat, în urmă cu un an şi jumătate, de ordonanţa referitoare la migraţia politică pentru a schimba partidul din care face parte, ocazie cu care a fost ales şi viceprimar, în locul liberalului Ioan Peteleu.

Întrebat de ce nu există şi o iniţiativă de alegere a unui nou viceprimar, edilul Ovidiu Creţu a explicat că, în opinia sa, cele trei luni rămase până la alegerile locale sunt prea puţine pentru ca un nou viceprimar să facă faţă noilor atribuţii. “Până se obişnuieşte cu munca cel care ar trebui să vină, i se termină mandatul. Am considerat că nu este oportun să alegem un viceprimar acum. Adică am face-o doar ca să dăm cuiva un loc de muncă sau un salariu, ori eu nu sunt pentru aşa ceva. Viceprimarul trebuie să fie, într-adevăr, ajutorul primarului. În trei luni de zile nu ştiu dacă ar putea să se integreze şi să poată să facă într-adevăr ceva în primărie, ca să justifice această alegere”, este de părere Creţu.
Primăria municipiului Bistriţa este condusă, în prezent, de doi social-democraţi – primarul Ovidiu Creţu şi viceprimarul George Avram. AGERPRES