Municipiul Baia Mare va candida la titlul de Capitala Europeană a Tineretului în 2022, după ce în luna mai a acestui an preluat titlul de Capitală Tineretului din România, a declarat primarul Cătălin Cherecheş.

„Este cel mai ambiţios proiect al nostru după obţinerea titlului de Capitală a Tineretului din România şi am toată încrederea în structurile de tineret din Maramureş, dar şi din ţară, pe care intenţionăm să le aducem în aceste proiect. Consider că avem această capacitate, iar oraşul Baia Mare poate derula proiecte europene pentru tineret aşa cum am dovedit-o deja prin proiectul în care suntem implicaţi. Cel mai important e să avem tinerii alături de noi, să-i încurajăm să se implice în proiectele comunităţii, încât să devenim un reper la nivel european prin tot ce facem”, a spus Cătălin Cherecheş.

Primarul municipiului Baia Mare a menţionat că principala valoarea a comunităţii o constituie diversitatea, dar şi o serie de tineri preocupaţi de viitorul comunităţii. „Fără a exagera, cred că Baia Mare deţine un atu, diversitatea! Baia Mare deţine o paletă largă când vorbim de diversitate. O mare diversitate culturală, etnică, dar şi religioasă. Apoi, diferenţa de abordare şi dezvoltare a lucrurilor. Suntem capabili, în urma experienţei acumulate, dar şi a unui proiect gândit cu Andras Farkas şi alţi prieteni, să aducem titlul de Capitală Europeană a Tineretului în 2022, aici în Baia Mare ! Vă garantez că nu o să facem România de râs(…) Suntem în stare să generăm proiecte, împreună cu Ministerul Tineretului şi Sportului, iar primul proiect la care ne-a gândit e să construim capacităţi de cazare destinate tinerilor aşa cum funcţionează în ţări ca Franţa, Germania sau Austria. Putem crea o reţea de hosteluri care să fie întâlnite peste tot, investiţii care se pot crea din fonduri europene, plus alte facilităţi care să vină în folosul tinerilor. Avem un potenţial imens şi trebuie să-l punem la lucru”, a spus Cătălin Cherecheş.

Potrivit edilului, pe 5 noiembrie, Forumul European de Tineret a lansat competiţia pentru nominalizarea „Capitalei Europene a Tineretului”, ediţia 2022. AGERPRES