Municipiul Arad, unul dintre cele 15 oraşe din Europa selectate de Comisia Europeană pentru a beneficia de servicii de consultanţă personalizate în proiectarea şi implementarea strategiei locale de transformare digitală, se află în curs de evaluare în cadrul proiectului Digital Cities Challenge, pentru evaluarea stadiului digitalizării la nivelul oraşului, a anunţat primarul Gheorghe Falcă.

„Selectarea Aradului pentru a fi inclus în acest proiect a fost posibilă datorită faptului că oraşul a făcut paşi concreţi în direcţia digitalizării, având în prezent iluminat public cu LED-uri, sistem de e-ticketing, Hot Spots, supraveghere video inteligentă, catalog electronic My Arad”, a declarat, într-un briefing de presă, Gheorghe Falcă.

Potrivit edilului, timp de câteva zile, consultantul desemnat de către Comisia Europeană pentru a face evaluarea Aradului din punct de vedere al digitalizării s-a întâlnit cu reprezentanţii municipalităţii, cu reprezentanţii partenerilor la acest proiect, respectiv Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Arad şi cele două universităţi arădene, precum şi cu reprezentanţi ai mediului de afaceri.

Gheorghe Falcă a precizat că timp de 18 luni Aradul beneficiază de consultanţă şi sprijin specializat din partea unor experţi internaţionali, acces la instrumente de lucru, reţele şi platforme europene, acces la sesiuni unice şi inovatoare de instruire în domeniul digitalizării. De asemenea, se vor purta dialoguri cu alte oraşe din Europa pentru schimb de idei, experienţe şi bune practici în domeniul digitalizării.

„Această vizită de evaluare a fost necesară pentru a se stabili viitoarele măsuri necesare extinderii acestui proiect care îşi propune o strategie de transformare digitală”, a adăugat primarul municipiului Arad. AGERPRES