Municipiul Arad a găzduit un eveniment dedicat IMM-urilor interesate de eficiența energetică

roseff_logo.jpgFinanțare rapidă, prin bănci românești, pentru investiții în eficiență energetică, incluzând consultanță tehnică gratuită. Aceasta este soluția la îndemâna întreprinzătorilor care doresc să-și crească afacerile și care au participat la evenimentul intitulat “Identificarea și finanțarea măsurilor de eficiență energetică pentru creșterea profitabilității IMM-urilor” , organizat miercuri, 25 septembrie, la Hotelul Continental din Arad.

La eveniment au participat experți și reprezentanți ai întreprinderilor private mici și mijlocii (IMM) din județele Arad, Timiș, Caraș-Severin și Hunedoara, interesate de oportunități de dezvoltare a afacerilor și de creștere a profitabilității companiilor, prin finanțarea și implementarea măsurilor de eficiență energetică.

După cum au explicat experții prezenți, IMM-urile pot realiza reduceri considerabile ale consumului de energie prin înlocuirea utilajelor de producție, pot optimiza consumul de energie din procesul tehnologic sau își pot limita pierderile de căldură prin reabilitarea termică a clădirii. Astfel de măsuri conduc la reducerea cheltuielilor cu utilitățile, la îmbunătățirea calității produselor și serviciilor, la creșterea capacității de producție și ajută companiile să devină maiprofitabile și mai competitive.

Evenimentul organizat la Arad este parte a unui program BERD (Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare) -“Facilitate de Finanțare a Energiei Durabile pentru IMM din România” (RoSEFF), de promovare a eficienței energetice la nivel național”.

RoSEFF – “Facilitate de Finanțare a Energiei Durabile pentru IMM din România” este un program de finanțare în valoare de 60 de milioane de euro, dezvoltat de BERD și de Uniunea Europeană (UE). Acesta se adresează întreprinderilor mici și mijlocii (IMM-urilor) pentru investiții în eficiență energetică și soluții de producere a energiei, utilizând surse regenerabile. RoSEFF oferă un pachet atractiv de finanțare din surse BERD, consultanță gratuită și granturi (fonduri nerambursabile de la UE) de până la 15% din suma împrumutată. Finanțarea necesară este oferită la demararea investiției, procesul de implementare a proiectelor nefiind supus procedurilor de achiziție publică. Pentru mai multe informații accesați site-ul facilității, www.seff.ro.