Municipiul Adjud în sărbătorile primăverii

martisoare.jpgMunicipiul Adjud a organizat un Bal al Mărțișorului, o serată cu muzică, dans şi voie bună, sărbătoare dedicată doamnelor de vârsta a III-a de către deputatul de Vrancea Victor Roman. În ambianţa plăcută de la Motel Trotuş, doamnele au petrecut o seară memorabilă, primind toată atenţia cuvenită lor, fiind copleşite cu flori şi nenumărate atenţii.

În aceeaşi sărbătoare a Mărţişorului, la invitația directoarei Valea Tatiana, centrul CARTHA a participat la o expoziţie organizata la Biblioteca Municipală Adjud, unde au fost expuse mărţişoare şi felicitări, executate de beneficiari în cadrul activităților de terapie ocupațională, în perioada 3-7 martie. onfecţionate cu multă migală şi o bunăvoinţă extraordinară, întruchipând însemne ale primăverii (flori, gâze, fluturi, peisaje, etc.), mărţişoarele au decorat frumoasa expoziţie de la Casa Cărţii, bucurând vizitatorii, ce au sosit în număr foarte mare.

Referindu-se la semnificaţia sărbătorilor de primăvară, primarul municipiului Adjud, ing. Constantin Armencea, a declarat: “Este drept că fiecare naţiune, fiecare popor, are modul său propriu şi identitar de a sărbători sosirea primăverii. Deşi este o sărbătoare foarte veche, cu origini balcanice îndepărtate (fiind serbat şi de bulgari, ucraineni, sârbi, macedoni), poporul român are în centrul sărbătorii ideea de feminitate – în speţă – femeia, ca dar al divinităţii făcut vieţii. Femeia este indisolubil legată de maternitate, atributul său unic ce o ridică la rang de zeiţă. Tuturor femeilor din lume şi, implicit, celor din municipiul Adjud – mamelor, soţiilor, bunicilor, fiicelor, nepoatelor noastre – le dorim multă sănătate şi o viaţă plină de împliniri şi fericire. Fie ca Martie să aducă lumină, pace, prosperitate şi, de ce nu, tinereţea veşnică a sufletului!”