Municipiile Bistriţa, Braşov, Iaşi şi Roman concurează pentru titlul de “Capitală a Tineretului din România 2019-2020”

Bistriţa, Braşov, Iaşi şi Roman sunt cele patru oraşe care vor concura pentru titlul de “Capitală a Tineretului din România”, ediţia 2019-2020, potrivit unui comunicat de presă postat pe site-ul programului, www.capitalatineretului.ro. Titlul este deţinut în prezent de către municipiul Baia Mare, câştigătorul celei de-a treia ediţii a concursului.

Programul “Capitala Tineretului din România”, care funcţionează pe principii similare cu Capitala Europeană a Tineretului, titlu deţinut de Cluj-Napoca în urmă cu trei ani, a fost iniţiat de către Consiliul Tineretului din România, Federaţia Tinerilor din Cluj, Grupul PONT şi Banca Comercială Română.

Prima ediţie a avut loc în anul 2016, iar primul oraş din România care a purtat acest titlu a fost Timişoara.

Potrivit comunicatului de presă, prin proiectele înscrise în competiţie, toate cele patru municipii îşi propun să implice tinerii în activităţi prin care să contribuie la dezvoltarea comunităţii şi să dezvolte modul în care autorităţile locale colaborează cu organizaţiile neguvernamentale de tineret şi cu mediul privat.

Un juriu independent, format din reprezentanţi ai sectorului neguvernamental, ai mediului privat, ai instituţiilor publice şi ai organizaţiilor de tineret ale partidelor politice parlamentare, va analiza candidaturile şi va alege, pe baza criteriilor de jurizare, oraşele finaliste, care vor depune o candidatură completă în cea de-a doua rundă.

Lista finaliştilor va fi anunţată în data de 16 august, iar până în 8 octombrie oraşele respective vor dezvolta conceptul înscris într-o candidatură extinsă. Câştigătorul competiţiei va fi anunţat în data de 3 noiembrie şi va prelua oficial titlul de “Capitală a Tineretului din România” în data de 2 mai 2019. Pe lângă acest titlu, oraşul câştigător va primi şi un premiu în valoare de 50.000 euro din partea BCR. AGERPRES