Municipalitatea timişoreană va reînfiinţa patru puncte de colectare a deşeurilor voluminoase de pe raza oraşului, printr-un „Plan de prevenire şi măsuri privind evitarea şi reducerea cantităţilor de deşeuri abandonate pe domeniul public”, după ce responsabilii de mediu ai primăriei au contorizat, de la începutul anului, 350 de rampe ilegale de unde au fost ridicate peste 5.000 de tone de deşeuri.

„Ca măsură principală pentru obiectivul nostru avem în vedere crearea a patru puncte de colectare de deşeuri în municipiul Timişoara pe categorii (…), iar ca măsuri secundare avem în vedere instalarea de camere video pe domeniul public pentru a identifica persoanele care abandonează deşeuri pe domeniul public, intensificarea controalelor realizate de Poliţia Locală pentru a identifica şi sancţiona persoanele care abandonează deşeuri pe domeniul public, amenajarea spaţiului verde unde au existat deşeuri abandonate pe domeniul public, prin plantarea de arbori li gazonare, dar şi realizarea şi desfăşurarea unor campanii de informare, în colaborare cu ADID Timiş, privind modul de gestiune a deşeurilor”, arată primarul Nicolae Robu în expunerea de motive care însoţeşte proiectul de hotărâre.

În prezent, pe raza municipiului Timişoara se abandonează pe domeniul public cantităţi însemnate de deşeuri vegetale, deşeuri rezultate din construcţii şi deşeuri voluminoase, cu predilecţie de uz casnic. Odată cu trecerea activităţii de colectare a deşeurilor menajere prin operatorul SC RETIM ECOLOGIC SERVICE SA la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Deşeuri ADID Timiş, operatorul SC RETIM ECOLOGIC SERVICE SA a închis cele patru puncte de colectare a acestor deşeuri unde populaţia avea posibilitatea sa ducă cu titlu gratuit deşeuri rezultate din amenajări interioare.

Prin această iniţiativă, edilul preconizează creşterea, păstrarea şi menţinerea gradului de salubrizare a municipiului prin reducerea şi chiar evitarea abandonării deşeurilor pe domeniul public. AGERPRES