Municipalitatea va deveni acţionar la FC Botoşani, anunţă primarul Ovidiu Portariuc

Municipiul Botoşani va deveni acţionar la societatea comercială FC Botoşani, care deţine echipa de fotbal de liga I cu acelaşi nume, a anunţat, marţi, primarul Ovidiu Portariuc.

Potrivit acestuia, includerea municipalităţii în structura acţionariatului de la clubul de fotbal este obligatorie, în condiţiile în care bugetul local asigură jumătate din costurile de funcţionare a echipei. “Se va rediscuta statutul şi modul de organizare a clubului, în condiţiile în care, începând cu 2014, Primăria Botoşani este principalul finanţator, cu un buget aproximativ egal cu bugetul finanţat de Elsaco şi Consiliul Judeţean. Vreau un alt mod de abordare, vreau seriozitate şi rigoare nemţească la FC Botoşani. Vreau să avem un cuvânt de spus în politica de transferuri, vrem să avem fotbalişti din Botoşani şi o şcoală de fotbal în Botoşani”, a afirmat Portariuc.

Primarul a semnat, marţi, autorizaţia de construire pentru instalaţia de nocturnă şi cea de încălzire a gazonului la Stadionul Municipal. Investiţia va fi realizată prin credit furnizor, pe o perioadă de cinci ani.
Măsura survine la numai o zi după ce Ovidiu Portariuc a declarat că ar putea lăsa fără finanţare FC Botoşani, din cauza bugetului mic al municipiului. De asemenea, el a anunţat un referendum local pentru a consulta populaţia cu privire la investiţiile publice în modernizarea Stadionului Municipal. AGERPRES