chirica_mihai.jpgMunicipalitatea ieşeană pregăteşte un proiect privind lansarea unor carduri pentru mijloacele de transport, instituţii de cultură, biblioteci şi stadioane destinate studenţilor care învaţă la universităţile din Copou, iniţiativa fiind unică în ţară.

„Cardul studenţesc este o formă de legitimare la mediul academic ieşean, prin care studenţii, masteranzii şi doctoranzii pot beneficia pe lângă facilităţile de transport, de acces şi la diferite instituţii publice precum în muzee, pe stadion sau biblioteci. Totodată, oferă posibilitatea de a stimula performanţa lor universitară prin asigurarea unor mijloace suplimentare din partea universităţilor sau autorităţilor locale. Au primit, nu cu mare entuziasm, dar cu încredere acest proiect”, a declarat primarul interimar Mihai Chirica.

El a afirmat că decizia a fost luată în urma discuţiilor purtate în ultima vreme cu reprezentanţii universităţilor, dar şi cu cei ai studenţilor atât de la stat, cât şi de instituţiile de învăţământ privat. „Iaşiul, care este un oraş preponderent academic, are nevoie să intervină şi mai mult în mediul studenţesc tocmai din dorinţa de a atrage un număr şi mai mare de studenţi. În ultima perioadă a existat tendinţa tinerilor de a se duce spre alte zone universitare din România. Desigur, componenta financiară pe care o pot asigura în prezent universităţile nu acoperă întreaga finanţare, dar printr-un efort comun ar putea sprijini acest demers”, a declarat Mihai Chirica.

Proiectul este supus dezbaterilor, urmând ca la finalul lunii martie să fie supus aprobării plenului Consiliului Local Municipal. AGERPRES