Aproape 12 milioane de lei noi a cheltuit Primaria Ploiesti, de la inceputul anului, pentru infrastructura si pentru asigurarea zonelor inundabile din oras.
Municipalitatea a derulat, in ultimele 9 luni, 27 de investitii majore in infrastructura publica de transport, iar alte 11 investitii urmeaza a intra in lucru pana la finele anului 2006. Cea mai importanta investitie derulata pana in prezent in municipiul Ploiesti a fost pasajul rutier dinspre Ploiesti spre Targoviste, peste magistrala de cale ferata Bucuresti-Brasov. Pasajul face parte din Proiectul Municipal Vest si vine in sprijinul realizarii zonei metropolitane Ploiesti.

Pentru punerea in siguranta a zonelor inundabile, programul comun intocmit de RATSP, ADPP si Apa Nova pentru anul 2006 va fi finalizat pana la sfarsitul lunii noiembrie. Programul prevede reabilitarea si intretinerea retelelor de canalizare, identificarea strazilor pentru extinderea retelei de canalizare si punerea in siguranta a zonelor rezidentiale, acolo unde realizarea canalizarii nu se justifica din punct de vedere tehnic sau financiar, astfel incat ele sa nu mai fie inundate pe viitor.