Municipalitatea planteaza 3600 de arbori in Capitala

Administratia Lacuri, Parcuri, Agrement a Municipiului Bucuresti (ALPAB) va planta, in perioada urmatoare, 3600 de arbori si arbusti pe sase bulevarde din Capitala si in parcurile aflate in intretinerea institutiei, informeaza un comunicat transmis de Primaria Municipiului Bucuresti.
Potrivit comunicatului, arborii vor fi plantati pe bulevardele Doamna Ghica, Unirii, Iuliu Maniu, Biruintei, Barbu Vacarescu, aleea Circului, precum si in parcurile din cadrul ALPAB –
Herastrau, Cismigiu, Carol, Tineretului, Circului si Crangasi – si spatiile verzi din Piata Unirii, Piata Universitatii si de pe axa Nord – Sud a Capitalei. In acest an, bugetul alocat PMB cuprinde sumele necesare pentru plantarea a 200.000 de arbori si arbusti pe spatiile verzi din administrarea primariilor de sector, care se vor adauga celor 43.000 plantati anul trecut.

Municipalitatea va amenaja o serie de noi spatii verzi, care au fost identificate in cadrul fostelor sere Ghencea si pe malul Lacului Baneasa, in completarea Lacului Floreasca.
Un alt proiect al PMB vizeaza includerea Parcului Unirii si a Parcului Crangasi, precum si a spatiilor verzi din Strandul Crangasi si Strandul Berceni in programul de montare a unor sisteme de
irigare. De asemenea, municipalitatea a demarat, impreuna cu Primaria sectorului 6, trei noi proiecte de amenajare peisagistica, in cartierele Militari, Crangasi si Drumul Taberei, totalizand 80 hectare de spatii verzi.