cuza voda tramvaie.jpgPrimaria Municipiului Iasi intentioneaza reabilitarea liniilor de tramvai pe un tronson foarte important, cel care traverseaza zona istorica a municipiului.
De la jumatatea acestei luni, municiapalitatea doreste sa deschida santierul de modernizare a caii de rulare pe traseul strada Arcu – Piata Unirii – Str Cuza Voda – Filarmonica.

Inceperea lucrarilor este conditionata insa de un angajament ferm a firmei de constructii Martin Rose ce urmeaza sa se ocupe de lucrari.

„Vom avea o intalnire cu reprezentantii firmei pentru negocierea unui act aditional la contract. Dorim sa introducem un grafic foarte clar de finalizare a fiecarui tronson in parte. In acest moment avem un termen de finalizare pe toata lucrarea, ceea ce nu ne permite sanctionarea intarzierilor pe tronsoane”, a declarat primarul Gheorghe Nichita.

Santierul de pe strada Cuza Voda urmeaza sa fie finalizat pana la sfarsitul acestui an. Pe acest tronson, cel mai vechi al liniilor de tramvai din Iasi trebuie adoptate proceduri speciale de lucru care sa protejeze cladirile de vibratii.

Un alt proiect important al Primariei Iasi il constituie modernizarea strazii Canta, importanta artera de intrare in oras. Astfel, lucrarile de inlocuire a liniilor de tramvai de pe strada Canta se apropie de finalizare. Pe tronsonul Moara 1 Mai – Str. Sg. Grigore Ioan, constructorii se afla pe ultima suta de metri, incepand asfaltarea intervalului intre liniile de tramvai. Pe de alta parte, tot pe strada Canta se afla in executie un alt tronson important cel cuprins intre rond Canta si strada SG Grigore Ioan. In aceasta zona lucrarile au intampinat probleme, finalizarea fiind putin intarziata.

Definitivarea modernizarii liniilor de tramvai este doar o prima etapa a santierului Canta. Municipalitatea va moderniza complet carosabilul si, in plus vor fi refacute si pavate trotuarele de pe aceasta artera. Strada Canta va fi complet refacuta si modernizata pana in toamna acestui an.