Municipalitatea ieşeană anunţă că Baza de Agrement Ciric va fi funcţională de la 1 Mai

Primarul municipiului Iaşi, Gheorghe Nichita, a anunţat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că lucrările la Baza de Agrement Ciric sunt finalizate în cea mai mare parte, motiv pentru care inaugurarea va avea loc de 1 Mai.

Primarul Iaşiului a explicat că până acum au fost montate telescaunele, pontoanele şi au fost achiziţionate bărci şi hidrobiciclete, iar parcarea a fost făcută parţial. De asemenea, spune primarul, au fost amenajate piscine pe ambele maluri ale lacului Ciric, un zid de escaladare şi a fost achiziţionat echipamentul pentru căţărat în copaci sau paintball.

“Am convenit cu viceprimarii ca la 1 Mai să inaugurăm Baza de Agrement Ciric. Majoritatea lucrărilor au fost finalizate. Vrem să dăm debarcaderul în funcţiune, cu bărci, hidrobiciclete, să punem în funcţiune zona de picnic şi locurile de joacă pentru copii precum şi celelalte sporturi. Mai rămân de terminat lucrările la parcare, lucrările la terenurile multifuncţionale de sport şi la căile de acces. Nu a fost definitivat, încă, modul de tarifare”, a declarat primarul Gheorghe Nichita.

Proiectul de modernizare a zonei de agrement Ciric este finanţat de Uniunea Europeană prin Planul Operaţional Regional – axa 5 Turism şi vizează modernizarea aleilor pietonale şi a căilor de acces auto, amenajarea de parcări, piste pentru biciclişti, plaje, piscine pentru adulţi şi copii, locuri de joacă, un zid de escaladă sau zone de picnic, construirea de terenuri de minigolf, paintball, fotbal, handbal, debarcadere, pontoane, dar şi un traseu de telescaun. Investiţia totală este de aproximativ 47 de milioane de lei, jumătate din sumă fiind contribuţia municipalităţii.

Zona Ciric este situată la un kilometru de Iaşi şi leagă oraşul de aeroport. Baza de agrement Ciric are o suprafaţă de 241 de hectare de teren şi 20 hectare luciu de apă. În prima etapă a proiectului, 12 milioane de euro vor fi folosite pentru modernizarea zonei pe o suprafaţă de 22 de hectare.
Ulterior, municipalitatea va depune un nou proiect pe Planul Operaţional Sectorial de Mediu pentru ecologizarea a trei lacuri, iar în ultima etapă se va încerca atragerea de investitori privaţi pentru construirea de restaurante şi hoteluri în zonă. AGERPRES