Municipalitatea ieșeană a premiat valorile şi excelenţa, în cadrul “Serii Valorilor”

seara_valorilor.jpgManagerul Operei Naţionale Române Iaşi, Beatrice Rancea, academicianul Bogdan Simionescu şi medicul Raed Arafat au primit titlul de cetăţean de onoare al Iaşiului. Distincţiile au fost acordate luni seara, în cadrul ”Serii Valorilor”, eveniment organizat de Primăria Iaşi cu prilejul Sărbătorilor municipiului. Manifestarea cultural artistică s-a desfăşurat la Teatrul Naţional ”Vasile Alecsandri”, sub forma unui spectacol de operă şi balet, în prezenţa premierului Victor Ponta.

În cadrul “Serii valorilor”, 14 elevi olimpici internaţionali ieşeni au primit Premiile pentru Excelenţă în educaţie, Premiul ”Pogor” a revenit lui Liviu Suhar, Dan Lungu, organizatorul FILIT, Oltiţei Cântic – critic de teatru, Axenti Marfa – scenograf, laureat UNITER.

Premiul de Excelenţă în domeniul cultural artistic a revenit lui David Alexandru – 8 ani, pictor, Felix Aftene, preşedinte UAP Iaşi, Grupului Voces pentru 40 de ani de promovare constantă a valorilor Iaşiului în ţară şi peste hotare.

Excelenţa în educaţie a fost acordată Universităţii Tehnice ”Gheorghe Asachi”, pentru 100 de ani de activitate neîntreruptă, premiul Excelenţa în sport i-a revenit Irinei Dorneanu, campioană europeană la canotaj, iar premiul Vanda Condurache a fost decernat video-jurnalistului Răzvan Cojocariu.
Cele trei persoane care au imobilizat bărbatul care a intrat în Universitatea Tehnică cu un rucsac în care se afla o bombă artizanală – prof.univ. dr Ion Bogdan şi studenţii Marian Platonov şi Marian Prescură – au primit din partea municipalităţii Premiul Curaj şi spirit civic. Excelenţa în afaceri a revenit anul acesta francezilor de la Dalkia, iar premiul Excelenţa în implicare în proiectele comunităţii a fost conferit Fundaţiei Star of Hope România. AGERPRES