Municipalitatea din Petroşani va folosi autobuze electrice pentru transportul public local, contractul de achiziţie publică pentru şapte asemenea autovehicule şi nouă staţii de încărcare fiind semnat pe 25 septembrie, la sediul Primăriei din localitate, în baza unei finanţări asigurate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Potrivit primarului Tiberiu Iacob-Ridzi, contractul are o valoare de 19,5 milioane lei şi prevede achiziţia unui număr de şapte autobuze electrice cu lungimea de circa 10,8 metri, şapte staţii de reîncărcare lentă şi două staţii de reîncărcare rapidă.

Firma care a câştigat licitaţia are la dispoziţie 10 luni pentru livrarea celor şapte autobuze, care au o capacitate de transport de 90 de călători, dintre care 27 pe scaune. Maşinile au o autonomie de 300-400 de kilometri, în funcţie de condiţiile de exploatare.

Proiectul denumit „Realizarea transportului public electric local în municipiul Petroşani şi spre comuna Băniţa” este finanţat prin PNRR, aprobat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

Investiţia nu are legătură cu linia interurbană de autobuze electrice – Green Line, un proiect regional derulat de Consiliul Judeţean pentru transportul public între oraşele din Valea Jiului şi finanţat din fonduri europene, a precizat sursa citată. AGERPRES