nichita_gheorghe_.jpgPrimarul Gheorghe Nichita a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că în luna ianuarie va organiza o gală în cadrul căreia vor fi premiaţi sportivii ieşeni care în cursul anului 2010 au avut rezultate bune.


Primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, a spus că îşi va organiza propria gală de premiere a sportivilor, deşi iniţial şi-a anunţat susţinerea pentru participarea la „Gala valorilor sportive” organizată de Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport în colaborare cu TVR Iaşi.

Decizia a fost anunţată cu doar câteva ore înainte de gală, care va avea loc în această seară. ‘Tot ceea ce e sport în Iaşi e finanţat de Primărie. Chiar zilele trecute s-au dat 40.000 de lei pentru sportivi, prin Fundaţia Sportului ieşean. Văzând maniera în care s-a organizat şi modul în care se politizează am anunţat că nu vom mai participa la gală. Vom organiza noi, Primăria Municipiului Iaşi. Pe 24 ianuarie vom face o premiere a acelor sportivi care sunt ambasadori ai Iaşiului peste tot în lume”, a afirmat Nichita.


În opinia sa, nu este corect ca „municipalitatea să fie o anexă” atunci când se organizează o festivitate de premiere în condiţiile în care alocă bani timp de un an pentru a sprijini sportul. „Cred că Primăria şi municipalitatea sunt principalii contributori ai sportului ieşean şi atunci ei trebuie să fie organizatori, sprijiniţi de Direcţia de Sport şi de Televiziune’, a declarat presei Gheorghe Nichita. Acesta a precizat că până pe 24 ianuarie municipalitatea va face o consultare publică a cetăţenilor în privinţa sportivilor locali.


‘Când am stabilit grila am avut doi reprezentanţi ai Primăriei cu care am ajuns la consens. În ultima discuţiei a rămas să mă sune viceprimarul Olteanu, dar nu m-a sunat nimeni. La fel, nimeni de la Primărie nu m-a sunat până acum să mă anunţe că se retrag. Măcar în sport orgoliile politice nu îşi au loc’, a declarat pentru AGERPRES Ciprian Paraschiv, şeful Direcţiei Judeţene de Tineret şi Sport Iaşi. El a anunţat că la gală vor fi prezente două personalităţi de excepţie, care vor acorda premiul I: multipla campioană naţională şi olimpică Maria Olaru şi handbalista Ada Moldoveanu, proaspăt întoarsă din Danemarca cu medalia de bronz. AGERPRES