Municipalitatea buzoiana s-a opus majorarii impozitelor si taxelor

boscodeala__constantin.jpgImpozitele si taxele locale pe care trebuie sa le plateasca buzoienii au ramas nemodificate, consilierii locali votand joi, in unanimitate, proiectul propus de primarul Constantin Boscodeala privind pastrarea acestora la nivelul anului 2009.

“Am refuzat majorarea impozitelor si taxelor locale si nu am aplicat cota de majorare de 20 la suta, cat eram indreptatiti de lege, in dorinta de a stimula constructia de locuinte si de a pastra nivelul de trai al locuitorilor orasului nostru”, a declarat Constantin Boscodeala.

El a adaugat ca va fi pastrata in continuare bonificatia de 10 la suta pentru cei care platesc in primele trei luni, precum si scutirea de impozite pentru persoanele care beneficiaza de venitul mediu garantat si pentru cazurile speciale.

Potrivit primarului, impozitul pe cladiri, terenuri si alte taxe locale din partea locuitorilor orasului reprezinta doar 12 la suta din totalul bugetului local. “Circa 70 la suta din taxe si impozite se colecteaza iar majorarea cotei de impozitare ar conduce la marirea numarului de rau-platnici intr-un moment de criza economica”, a sustinut Boscodeala. AGERPRES