Municipalitatea bucuresteana intentioneaza sa cumpere spatii si imobile din Centrul istoric

Primaria Capitalei intentioneaza sa cumpere de la fostii proprietari spatii si imobile din Centrul istoric pentru a le putea reabilita, cu creditul acordat de BERD, a afirmat Dumitru Stanescu, secretarul Consiliului General al Municipiului Bucuresti.
Coordonatorul proiectului istoric, arhitectul Catalin Cazacu, a precizat la randul sau ca in acest moment este vorba despre “o discutie de principiu”, care obliga municipalitatea sa identifice surse pentru constituirea unui fond bugetar care sa permita achizitionarea cladirilor de la proprietari.Cazacu a spus ca masura se va adopta cu scopul de a se putea intregi o zona anume in vederea reabilitarii sale conform cerintelor. Zona-pilot a centrului care va intra in reabilitare face obiectul unui contract de imprumut BERD de 8 milioane euro, la care se vor adauga alocatii in valoare de 1,5 milioane euro de la bugetul Primariei.

Cazacu a adaugat ca valoarea totala a proiectului va ajunge la circa 20 milioane euro, care vor fi asigurati si printr-o extensie financiara pusa la dispozitie de emisiunea de eurobonduri. Reprezentantul Primariei Capitalei a precizat ca zona-pilot a Centrului istoric, aflata in studiu, se refera strict la spatiul cuprins intre str. Lipscani, Bratianu, str. Halelor, Splaiul Unirii si Calea Victoriei. Lucrarile efective la infrastructura zonei-pilot vor incepe in aceasta vara si vor dura in medie doi ani jumatate. (Un material de Oana TEODORESCU)