Municipalitatea botoşăneană a primit aprobarea pentru un nou proiect cu bani europeni

flutur_catalin2010.jpgMunicipalitatea botoşăneană trece mai uşor prin perioada aceasta mai dificilă din punct de vedere financiar marcată serios criza economică. Investiţiile derulate cu bani europeni continuă proiectul actualei conduceri a urbei de a moderniza oraşul.

După ce a lansat proiectele privind reabilitarea şoselei de centură şi cel privind modernizarea ambulatoriului de specialitate de la Spitalul Sfîntul Gheorghe, municipalitatea a fost înştiinţată recent că a fost aprobat planul de dezvoltare pentru proiectul 1 de pe Axa 1. Acesta, potrivit primarului Cătălin Flutur, vizează realizarea mai multor obiective din oraş.

În cadrul planului de dezvoltare sunt incluse cinci proiecte cu finanţare europeană care au toate şansele pentru a fi începute anul acesta. Planul de Dezvoltare cuprinde printre altele reabilitarea şi modernizarea străzilor inelului principal de circulaţie din municipiul Botoşani: Calea Naţională, străzile Ion Pillat, Cuza Vodă, Griviţa, Săvenilor, Parcul Tineretului, amenajare, modernizare şi reabilitare accese pietonale şi carosabile în zona Piaţa Centrală-Pietonal Transilvaniei, înfrumuseţarea prin iluminat a zonelor pietonale, Parcului “Mihai Eminescu” şi Piaţa Revoluţiei din municipiul Botoşani cât şi reabilitarea/refacerea zonelor pietonale şi a Pieţei Revoluţiei, reabilitarea şi modernizarea parcurilor: Junior, Primăriei, Sucevei, Tineretului. Proiectul are o valoare de 16 milioane de euro iar lucrările vor demara vara aceasta.

“Mai exact, aceste lucrări vor demara la îceputul lunii iulie, câd vom face licitaţa de execuţie. Vorbim de inelul principal de străzi din municipiul Botosani, străzi care se leagă de străzile de centură, de reabilitarea tuturor pietonalelor, respectiv Unirii, Bancar, Transilvaniei, a parcurilor din municipiul Botosani. Vom începe clar cu Parcul Tineretului, cu Parcul Sucevei, Parcul Junior, parcul de linga Primarie. Este vorba în acest proiect şi de realizarea parcării subterane din zona Halei de carne de la Piata Centrala”, a spus primarul Cătălin Flutur.