Municipalitatea aradeana cere ANIF sa-i predea in administrare doua canale care traverseaza orasul

Primaria municipiului Arad solicita Administratiei Nationale pentru Imbunatatiri Funciare (ANIF), transferarea spre administrare a doua canale care traverseaza orasul.
“Canalele Muresel si Ier traverseaza orasul si reprezinta in prezent importante surse de poluare pentru populatie, albiile lor fiind colmatate in mare masura”, a declarat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falca.

In sprijinul solicitarii sale, primarul Falca sustine ca, dupa ce ANIF a acceptat trecerea in administrarea municipalitatii a altor trei canale ce strabat Aradul, Consiliul Local a alocat sume importante pentru amenajarea acestora. Astfel ca, in prezent, doua dintre acestea sunt intubate, iar cel de al treilea a fost decolmatat si cele doua maluri au fost taluzate. In acelasi timp insa, chiar daca este deranjata de starea canalelor Muresel si Ier, municipalitatea nu poate interveni, deoarece sunt ale ANIF.
”Daca ANIF-ului ii este greu sa renunte la cele doua canale si, in special la canalul Muresel, prin care ‘exporta’ apa din Mures in Ungaria, activitate in urma careia obtine venituri importante, atunci solicitam ca Ministerul Agriculturii, forul tutelar al ANIF, sa aloce bani pentru amenajarea celor doua canale care ii apartin”, a mai spus primarul Gheorghe Falca.