Moineștiul este, pentru al nouălea an consecutiv, una dintre gazdele competiției Raliul Moldovei

Ajuns la a IX-a ediție, Raliul Moldovei Bacău powered by Dedeman Automobile se va desfășura în perioada 21-22 iunie 2019, pe probele de macadam din vecinătatea orașelor Bacău, Moinești și Comănești, incluzând și o SuperSpecială în centrul Oneștiului.

Întrecerea are statut de competiție internațională FIA și reprezintă etapa a treia din Campionatul Național de Raliuri Dunlop, Campionatul Național Rally 2 Dunlop și din Campionatul Național de Raliuri pentru Vehicule Istorice.

Etapa este compusă din 13 probe, împărțite de-a lungul a două zile și măsoară 106,23 km de speciale din totalul celor 392,57 km ai raliului. Așadar, ediția din acest an este una mai compactă cu un număr redus de kilometri de probă specială și cu shakedown-ul programat în ziua de vineri, însă va alinia la start un număr de 55 concurenți. De asemenea, șapte automobile de categorie R5 se vor duela pentru victoria celei de-a treia etape din Campionatul Național de Raliuri Dunlop a sezonului 2019.

Primăria Moinești este, din nou, una dintre administrațiile care contribuie în organizarea ediției cu numărul nouă a acestei competiții, traseul desfășurat pe teritoriul administrativ al municipiului numărând opt kilometri.

“Este cel de-al nouălea an în care Municipiul Moinești este prezent alături de Raliul Moldovei Bacău. Acest raliu face parte din calendarul evenimentelor Municipiului Moinești, lunar având loc câte un eveniment. Alături de reprezentanții Consiliului Judetean Bacău și reprezentanților celorlalte primării, reușim să punem la dispoziția concurenților trasee frumoase. De aceea mulțumim tuturor reprezentanților administrațiilor pentru suportul oferit, fără de care acest eveniment nu ar putea avea loc în municipiul nostru”, spune primarul Municipiului Moinești, Valentin Vieru.

Raliul Moldovei Bacău 2019 este organizat de ACS Rally Spirit, sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv, cu sprijinul partenerului principal Consiliul Județean Bacău, în asociere cu Primăria Onești, Primăria Moinești, Primăria Bacău și Primăria Zemeș. Sponsorul principal este Dedeman Automobile.