Aproximativ o suta de persoane din comuna ilfoveana Mogosoaia au iesit in strada, luni, pentru a protesta fata de rezultatul alegerilor, in timp ce reprezentantii locali ai PUR au contestat in instanta obtinerea mandatului de primar de catre candidatul Aliantei PNL-PD, acuzand fraudarea votului.
Prefectul judetului Ilfov, Marian Petrache, a declarat insa ca scrutinul din Mogosoaia s-a desfasurat in conditii legale, castigatorul alegerilor din primul tur fiind ales in mod democratic, cu respectarea legii. „Dupa numararea voturilor, unul din candidati a obtinut jumatate din voturi plus inca doua, acesta fiind desemnat, potrivit legii, castigator din primul tur. Nu vad de ce exista contestatii, din moment ce voturile au fost numarate si validate de catre membrii sectiilor de votare”, a mai spus Petrache.

In cursa pentru primaria din Mogosoaia s-au inscris patru candidati: Gheorghe Oteteanu (PPRM), Aurel Pavel (PSD), Costel Baias (PUR) si Paul Mihai Precup (PNL-PD). Candidatul PUR – care a contestat la tribunal rezultatul scrutinului – a obtinut 1.054 de voturi din cele valabil exprimate, iar Paul Precup, candidatul ADA, 1621 de voturi. La numaratoarea voturilor a rezultat ca Precup este primar al localitatii Mogosoaia din primul tur, acesta obtinand 50% plus 2 voturi din cele valabil exprimate.