Mofetele, apele minerale, băile termale şi pârtiile de schi sunt principalele produse turistice pe care judeţele Covasna şi Harghita le vor promova la ediţia din acest an a Târgului de turism al României, care se va deschide peste două zile la Bucureşti. Cele două judeţe vor participa în acest an, ca şi în cel precedent, cu un stand comun de peste 100 de metri pătraţi, având ca generic ‘Ţinutul Secuiesc’.

Gazda Zoltan, şef de proiecte în cadrul Asociaţiei pentru Turism din cadrul Consiliului Judeţean Covasna, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, că turiştii vor fi invitaţi să viziteze atât staţiunile consacrate Covasna, Balvanyos, Tuşnad sau Borsec, cât şi altele recent revigorate, cum ar fi Şugaş Băi, unde există numeroase izvoare de apă minerală cu proprietăţi terapeutice şi pârtii de schi moderne, dotate cu schilift şi instalaţii de iluminare în nocturnă.

Un accent deosebit se va pune pe promovarea turismului balnear, a băilor termale tradiţionale şi a mofetelor – emanaţii naturale de bioxid de carbon rezultate în urma acţiunilor postvulcanice din zonă, recomandate de specialişti pentru tratarea afecţiunilor cardiovasculare, dar şi a impotenţei, fiind consacrate drept ‘Viagra’ naturală. Anul trecut, standul celor două judeţe a fost unul dintre cele mai căutate, vizitatorii fiind atraşi printr-o inedită piramidă construită din sticle de apă minerală.

Vizitatorii au avut ocazia de a gusta câte o palincă, precum şi câteva produse gastronomice cu specific local şi, de asemenea, au putut proba cum le-ar sta cu o mustaţă secuiească. Târgul de Turism, ajuns la cea de-a XXIV-a ediţie, se va desfăşura la Romexpo Bucureşti în perioada 21-24 octombrie a.c. AGERPRES