Localitatatile Moieciu din judetul Brasov si Campulung Moldovenesc din judetul Suceava au fost atestate ca statiuni turistice de interes local, conform unor Hotarari de Guvern adoptate in sedinta de pe 27 octombrie.
Comuna Moieciu ofera posibilitatea practicarii diverselor forme de turism: rural, de odihna si recreere, montan, de afaceri sau ecologic. Cazarea turistilor se poate face in hoteluri, vile sau pensiuni turistice. Localitatea indeplineste criteriile prevazute de legislatia in vigoare (HG nr. 1122/2002 si HG nr. 432/2003) pentru declararea unor localitati ca statiuni de interes local. Criteriile se refera la cadrul natural, accesul si drumurile spre/in localitate, utilitati, structurile turistice si de agrement.

Campulung Moldovenesc se preteaza la practicarea si dezvoltarea turismului montan, de circulatie, stiintific, de vanatoare si pescuit sportiv. In prezent, localitatea dispune de aproximativ 800 de locuri de cazare. Potrivit legislatiei in vigoare, HG 1122/2002, statiunile turistice de interes national sunt incluse cu prioritate in programele anuale de promovare turistica, in cele de dezvoltare a produselor turistice si in cele de dezvoltare a infrastructurii generale.

In scopul unei mai bune informari a turistilor si pentru imbunatatirea cadrului de protejare, conservare si valorificare a resurselor turistice, localitatile atestate ca statiuni turistice de interes national sau local sunt semnalizate pe drumurile nationale si judetene cu panouri indicatoare.