Investiţiile publice în domeniul infrastructurii rutiere şi aeriene, reparaţia principalelor drumuri de interes turistic şi continuarea proiectelor administraţiei precedente reprezintă priorităţile din acest an, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Ionel Bogdan.

Acesta a subliniat că principalele proiecte ale administraţiei locale în 2021 sunt realizarea drumului de centură în municipiul Sighetu Marmaţiei şi a centurii metropolitane pentru municipiul Baia Mare.

„Obiectivele anului 2021 sunt axate îndeosebi pe partea de infrastructură, fie că vorbim de infrastructura rutieră sau aeriană, dar avem şi alte categorii de obiective de interes importante pentru judeţul Maramureş. Pe infrastructura rutieră avem ca obiectiv finalizarea documentaţiilor pe fonduri europene pentru realizarea centurii metropolitane a municipiului Baia Mare, pentru centura ocolitoare a municipiului Sighetu Marmaţiei, pentru drumul expres Baia Mare-Satu Mare şi pentru Baia Mare spre judeţul Sălaj, dar şi finalizarea documentaţiei pentru drumurile judeţe, proiectul Mara-Nord. Proiectul însumează reabilitarea a 82 de kilometri de drum judeţean şi doresc ca în acest an să avem licitaţia şi atribuirea realizării investiţiei. (…) Calendarul este unul foarte scurt, dar doresc ca operatorii economici cu care vom lucra pe partea de studii de fezabilitate, dar şi alte domenii să fie foarte operativi şi să avem în cel mai scurt timp partea de documentaţie tehnică”, a spus Ionel Bogdan.

Preşedintele CJ a mai amintit că, într-un lot doi al unor licitaţii publice, urmează a fi pregătite principalele drumuri turistice din judeţul Maramureş care ar putea intra în proces de reabilitare pe mai multe tronsoane.

„Pentru a repara principale drumuri de interes turistic, acestea trebuie trecute în patrimoniul CJ de la primăriile care le deţin în administrare. Aceste drumuri ar putea intra în reparaţii anul viitor”, a declarat Ionel Bogdan.

Şeful CJ Maramureş a mai subliniat că toate investiţiile în infrastructură demarate de administraţia precedentă sunt continuate şi nu există riscul să fie oprite sau abandonate. AGERPRES