Modelul francez de regionalizare, discutat la întâlnirea autorităţilor din Caraş-Severin cu ambasadorul Philippe Gustin

Modelul francez de regionalizare s-ar putea ”preta cel mai bine” la regiunea Banat, a susţinut vicepreşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Ionesie Ghiorghioni, după întâlnirea pe care reprezentanţii autorităţilor judeţene au avut-o, miercuri, cu ambasadorul Franţei în România, Philippe Gustin.

“Consider întâlnirea noastră deosebit de oportună, mai ales în contextul acestui proces amplu al regionalizării. Am acumulat unele cunoştinţe din modelul francez, pe care poate nu le ştiam în profunzime, până acum, dar care cred că s-ar preta cel mai bine la Regiunea Banat”, a afirmat Ghiorghioni.

Şi prefectul judeţului, Silviu Hurduzeu, a apreciat vizita pe care diplomatul francez a făcut-o la Reşiţa, mai ales în contextul discuţiilor despre regionalizare. “Printre temele discutate s-a aflat şi regionalizarea, respectiv, modelul francez de regionalizare, cu regiuni, cu departamente, aşa cum ne dorim şi noi, în România, adică, regiuni şi păstrarea judeţelor. Am discutat şi despre potenţialul turistic al judeţului Caraş-Severin, despre posibilitatea ca, în viitor, investitori francezi să vină şi să găsească aici oportunităţi de dezvoltare. Totodată, Excelenţa Sa Dan Bedros, Consulul Onorific al Franţei la Timişoara, a precizat că ar fi oportună o întâlnire a firmelor din judeţul nostru, franceze, germane şi italiene, pentru a pune la punct acest subiect”, a declarat, la finalul întâlnirii, prefectul Silviu Hurduzeu.

Delegaţia franceză a mai avut întâlniri cu primarul municipiului Reşiţa, Mihai Stepanescu, şi a vizitat Secţia Franceză a Bibliotecii Judeţene ‘Paul Iorgovici’, dar şi Universitatea “Eftimie Murgu” din Reşiţa. Ambasadorul Franţei, Philippe Gustin a fost însoţit de Stanislas Pierret, directorul Institutului Francez din România şi de Dan Bedros, Consulul Onorific al Franţei la Timişoara.

Municipiul Reşiţa este cea de-a 26-a reşedinţă de judeţ din România pe care Ambasadorul Franţei o vizitează în România. AGERPRES