O delegaţie formată din 20 de oameni de afaceri din Bavaria participă în aceste zile la o misiune economică în Bucovina, pentru realizarea de relaţii de afaceri cu parteneri din judeţul Suceava, iar miercuri a participat la o întâlnire cu reprezentanţi ai mai multor firme sucevene, cu autorităţi şi reprezentanţi ai camerelor de comerţ din Suceava, Botoşani şi Cernăuţi.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a salutat prezenţa la Suceava a delegaţiei oamenilor de afaceri din Bavaria, precum şi a reprezentanţilor Ministerului Economiei din Bavaria, subliniind că această misiune economică este rezultatul prezenţei CJ Suceava, în ultimii trei ani, la târgul Expo Real din Munchen.

„Dorinţa noastră este să colaborăm cu partea germană, să facem investiţii aici, acasă, să creem locuri de muncă şi parteneriate cu cei din Germania (…) E doar începutul. Eu sper că delegaţii din Germania vor mai veni. Trei ani la rând am fost prezenţi la Expo Real, iar astăzi primii potenţiali investitori, oameni de afaceri, au venit să ne cunoască acasă. Eu zic că este un câştig”, a spus Flutur.

El s-a declarat mulţumit de faptul că o firmă germană a mers deja să cunoască firma suceveană Assist, iar rectorul interimar al USV, prof univ dr ing Mihai Dimian, împreună cu firme din Bavaria au stabilit teme de cercetare comune. „Ceva începe să se întâmple. Salut asta şi nu ne vom opri aici”, a spus Flutur.

El a salutat, de asemenea, prezenţa la întâlnirea de la Suceava a oamenilor de afaceri din judeţul Botoşani şi a reprezentanţilor firmelor din Regiunea Cernăuţi. ”Putem vorbi aşadar despre faptul ca s-a discutat despre valorificarea potenţialului unei zone de circa 2 milioane de locuitori. Este încă o garanţie că aceste întâlniri şi discuţiile de ieri şi de astăzi de la Suceava se vor concretiza foarte curând în colaborări între firme germane şi firme din judeţele Suceava şi Botoşani sau din Regiunea Cernăuţi (…) De remarcat că Suceava este prima destinaţie, în România, a delegaţiei bavareze”, a spus Flutur.

Vizita delegaţiei oamenilor de afaceri germani a continuat la o firma cu capital german din Gura Humorului, Osborn International, cu 155 de salariaţi, majoritatea fiind din această zonă.

În opinia lui Flutur, reprezentantul Osborn International a fost un bun ambasador al Bucovinei, având aprecieri la superlativ în ceea ce priveşte profesionalismul şi seriozitatea forţei de muncă din zona, precum şi ospitalitatea sucevenilor, alături de atracţiile turistice ale Bucovinei. AGERPRES