Misiune de documentare la Bruxelles: “Accesarea si gestionarea fondurilor europene”

Cum se pot accesa, gestiona si utiliza Fondurile Europene sunt lucruri pe care Casa Europei EUROLINK incearca sa le mediatizeze in randul companiilor si organizatiilor interesate.
In acest cadru se inscrie si misiunea de documentare, training si lobby la institutiile Uniunii Europene din Bruxelles, organizata in perioada 23-27 iunie, alaturi de Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timisoara si cu sprijinul Agentiei Nationale pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie.

Reprezentantii mediului de afaceri, ai asociatiilor profesionale-patronale si din cadrul autoritatilor publice centrale-locale pot reusi sa inteleaga la fata locului ce este si cum functioneaza Uniunea Europeana, care sunt si cum pot fi optim accesate programele de finantare europene, in special cele cu Fonduri Structurale si de Coeziune, procesul de luare a deciziilor economice si sociale ale UE si metodele de influentare a acestora in favoarea Grupurilor de Interese Economice (GIE) din Romania.

Un accent deosebit in timpul misiunii este pus pe criteriile de eligibilitate, identificarea si formarea consortiilor de parteneri europeni pentru accesarea programelor cu participare transfrontaliera/ internationala, negociere pentru stabilirea unor parteneriate de afaceri, modalitatile practice de contractare/subcontractare de asistenta tehnica de care beneficiaza sau vor beneficia autoritatile si companiile romanesti. Programul include, de asemenea, vizitarea unor obiective turistice din Bruxelles si imprejurimi.