Mircia Gutau a cerut din arest amanarea unei sedinte de consiliu local Ramnicu Valcea

Primarul municipiului Ramnicu Valcea, Mircia Gutau, aflat in stare de arest preventiv la penitenciarul de maxima securitate Colibasi, l-a cautat la telefon pe viceprimarul Constantin Monceanu, cerandu-i sa amane convocarea unei sedinte extraordinare a Consiliului Local.
Informatia a fost confirmata de viceprimarul Constantin Monceanu, care indeplineste functia de primar interimar dupa arestarea preventiva a primarului Gutau si a viceprimarului Nicolae Dicu, trimisi in judecata sub acuzatia de luare de mita si, respectiv, de complicitate la luare de mita.

“Secretara m-a chemat in anticamera spunandu-mi ca ma cheama primarul. Am discutat cateva minute, de fata cu mai multe persoane care asteptau sa intre in audienta. Domnul Gutau mi-a cerut sa aman convocarea sedintei extraordinare pana dupa data de 15 septembrie, zicand ca, prin voia lui Dumnezeu, pana atunci va veni acasa, adica va fi pus in libertate. I-am promis ca nu vom tine sedinta pana atunci”, a declarat Constantin Monceanu.

Sedinta extraordinara la care s-a referit primarul interimar urma sa aiba pe ordinea de zi desemnarea unui consilier local care sa indeplineasca prerogativele de viceprimar, dupa suspendarea de drept, prin ordin al prefectului, a primarului Gutau si a viceprimarului Dicu. In ultimele doua luni, dupa arestarea preventiva a celor doi, viceprimarul Constantin Monceanu a fost nevoit sa indeplineasca atat propriile sale atributii, cat si pe acelea ale primarului si ale celuilalt viceprimar.

Pe 13 septembrie, la Tribunalul Valcea va avea loc prima infatisare in procesul pe fond al celor doi edili arestati, iar surse din magistratura spun ca aceasta prima sedinta de judecata va fi foarte scurta, deoarece DNA va cere si va obtine amanarea cauzei pana la analizarea cererii de stramutare a procesului la o alta instanta din tara. Aceleasi surse mai spun ca cererea de stramutare va fi judecata pe 27 septembrie la Inalta Curte de Casatie si Justitie, iar o eventuala revizuire a masurii de arestare preventiva va fi posibila abia dupa data de 3 octombrie.