Mircea Dusa: “Nu facem epurare etnica in judetul Harghita”

Presedintele PSD Harghita, Mircea Dusa, a dat asigurari ca prin eventuala schimbare a subprefectilor sau a sefilor de la serviciile deconcentrate nu se va face epurare etnica in judet. Liderul social democrat a tinut sa precizeze ca pastrarea sau promovarea pe functiile de sefi ai institutiilor deconcentrate se va face in functie de profesionalismul persoanelor in cauza si in niciun caz pe criterii etnice.

“In Harghita lucrurile s-au rezolvat intotdeauna tinand cont de specificul aparte al judetului. Atat PSD, cat si PD-L va actiona astfel incat sa nu deranjam populatia maghiara. Deocamdata nu schimbam pe nimeni pentru ca nu sunt stabilite nici macar organigramele de la ministere”, a declarat Mircea Dusa.

Presedintele PSD Harghita a tinut insa sa adauge ca sunt reguli stabilite in protocolul dintre PSD si PD-L, care prevad ca acolo unde prefectul va fi social democrat, unul dintre subprefecti sa fie al PD-L. Mircea Dusa considera ca in virtutea bunei intelegeri si a respectului reciproc UDMR ar fi trebuit sa fie de acord ca si unul dintre vicepresedintii Consiliului Judetean Harghita sa fie roman.

Presedintele Organizatiei Teritoriale UDMR Ciuc, Borboly Csaba, care este si presedintele Consiliului Judetean Harghita, crede ca cei doi subprefecti ai judetului Harghita, care sunt sprijiniti de Uniune, Ladany Laszlo, respectiv Romfeld Magdolna ar trebui pastrati in functie pentru a nu transmite un semnal negativ populatiei maghiare. “Nu este un semnal bun ca sa pierdem un drept castigat. Eu sunt multumit de activitatea celor doi subprefecti si sper ca vor ramane amandoi in functie si nu vor fi schimbati prin decizie politica”, a declarat Borboly Csaba.

El si-a exprimat speranta ca nici schimbarile la nivelul conducerilor serviciilor deconcentrate nu se vor face pe criterii politice, “ci prin intelegeri si tinand cont de pregatirea fiecaruia, asa cum a facut si UDMR”. Potrivit unor surse neoficiale unul dintre cei doi subprefecti UDMR ai Harghitei va fi inlocuit fie cu un social democrat, fie cu un democrat-liberal, in functie de culoarea politica pe care o va avea prefectul judetului.