cosma_mircea_mare.jpgPreşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, a declarat, joi, că, este dispus să dea înapoi Ministerului Sănătăţii cele trei mari spitale pe care le are în subordine, dacă nu se descentralizează activitatea şi în sens bugetar. „Le dăm înapoi, dacă nu se descentralizează bugetul. (…) Din acest motiv, oricare judeţ, inclusiv noi, suntem dispuşi să le dăm înapoi Ministerului Sănătăţii dacă nu se descentralizează activitatea şi în sens bugetar. Adică, din ce se adună pentru sănătate în România, partea aceasta trebuie să rămână în judeţe, că nu se adună de la Bucureşti”, a spus Mircea Cosma.

Acesta a precizat că, anul trecut, s-au cheltuit din bugetul CJ Prahova 13 milioane de lei cu cele trei mari spitale aflate în administrarea acestei instituţii, respectiv Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, Spitalul de Pediatrie Ploieşti şi Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Ploieşti.

„Cu dotări, cu plata tuturor utilităţilor de către Consiliul Judeţean, cu sprijinirea lucrărilor de reparaţii am cheltuit, anul trecut, 130 de miliarde de lei vechi, cu cele trei spitale, la care se adaugă cele 20 de miliarde tomograful, nedescentralizându-se fondurile. (…) Atunci când notarul Cseke (n.r. Attila Cseke, fostul ministru al Sănătăţii) a venit să ne roage în şedinţă de Consiliu să le preluăm, le-am preluat cu condiţia ca de la 1 ianuarie 2012, preluarea făcându-se în iulie 2011, să fie bugetate. Nu s-au bugetat, ci, dimpotrivă, cotele care rămân în judeţe şi la localităţi s-au diminuat cu 1,75 puncte procentuale”, a spus preşedintele CJ Prahova. AGERPRES