Secretarul general adjunct al Guvernului, Mircea Abrudean, a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la sediul Primăriei oraşului Năsăud, că plăţile prin PNDL 2, care au fost stopate în luna iunie, vor fi reluate în câteva zile, sumele necesare fiind alocate la rectificarea bugetară.

Acesta a participat la o întâlnire cu primari din judeţul Bistriţa-Năsăud, având ca subiect principal Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, la care a fost prezent şi prefectul de Bistriţa-Năsăud, Stelian Dolha.

„Discutăm de plăţile prin PNDL, care vor fi reluate în câteva zile, pentru că a fost o perioadă de pauză, începând cu 16 iunie încoace, când nu s-au mai făcut plăţi. La rectificarea de buget de săptămâna trecută, au fost alocaţi toţi banii, aşa că plăţile vor fi reluate”, a anunţat Abrudean.

În ceea ce priveşte programul „Anghel Saligny”, reprezentantul Guvernului a spus că acesta urmăreşte dezvoltarea echilibrată a infrastructurii din întreaga ţară şi că proiectele vor fi depuse digital, pe platforma dedicată investitii.mdlpa.ro.

„Este un program mult aşteptat, într-adevăr, pentru că în continuare infrastructura este prioritatea zero a României. Oricât am vrea noi să evităm acest lucru, aceasta este realitatea din ţară în acest moment, şi atunci Guvernul a considerat necesar şi oportun să aloce acest buget important pentru dezvoltarea echilibrată a infrastructurii din întreaga Românie. Modalitatea de depunere a proiectelor este una simplă, pe care primarii o cunosc deja pentru că au mai folosit-o la PNDL 1 şi 2. Discutăm de o modificare în sensul în care digitalizăm tot procesul de depunere, monitorizare şi implementare a proiectelor. Există o platformă – investitii.mdlpa.ro – unde vor încărca proiectele într-o formă simplificată, vor avea nevoie de nişte documente de bază doar, în prima etapă. Au 45 de zile la dispoziţie să îşi depună proiectele, începând cel mai probabil cu data de 22 septembrie, pentru că normele sunt în consultare până pe 21″, a mai menţionat Mircea Abrudean. AGERPRES