Ministrul Varujan Vosganian consideră că posturile din administraţia centrală ar trebui deblocate

vosganian_varujan1.jpgPosturile din administraţia centrală ar trebui deblocate pentru angajarea tinerilor în aceste structuri, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, Varujan Vosganian, ministrul Economiei.

“Dacă aş putea aş face ca Ivan Turbincă. Ivan Turbincă a păcălit moartea spunându-i întotdeauna ce anume trebuie să facă. Eu vreau ca timp de 3 ani să nu angajăm decât tineri în structurile centrale. Este bine ca un tânăr să aibă un stagiu în administraţie înainte de a intra în domeniul privat. Invers este mai greu. Există ţări, Franţa de exemplu, în care perioada de activitate în structurile centrale este socotită un act de mândrie ca şi cum ai fi activat în legiunea străină. A fi interesant să ajungem într-o zi ca oamenii să se mândrească pentru faptul că au lucrat, o vreme, în administraţia centrală”, a spus Vosganian.

Potrivit acestuia, posturile sunt blocate, în acest moment, în administraţia centrală. “Eu nici nu ştiu unde merg studenţii care sunt absolvenţi ai facultăţilor de administraţie, încotro se îndreaptă câtă vreme administraţia le închide uşa în nas. Ar trebui deblocate posturile. În al doilea rând ar trebui să găsim o formulă în care când te întreabă ce salarii le dăm să nu le spunem, cel puţin noi la Ministerul Economiei, că le dăm 160 de euro pe lună”, a explicat ministrul Economiei. AGERPRES