silaghi_ovidiu.jpgMinistrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, a declarat luni, la Braşov, într-o conferinţă de presă, susţinută la Consiliul Judeţean, că ministerul va acorda tot sprjinul pentru lucrările la drumuri, aeroport, şi trecerea trenului turistic „Dracula” de la Societatea de Turism Feroviar în administraţia Consiliului Judeţean.

„Tot ce mi-a cerut Aristotel Căncescu are logică, are dreptate şi va avea sprijinul meu asigurat în ceea ce priveşte repararea Drumului Judeţean 105 Şercaia – Hoghiz şi pentru trenul turistic. Banii pentru drumul judeţean care trebuie reclasat şi pentru care trebuie hotărâre de guvern vor fi prinşi pe bugetul anului 2013. În ceea ce priveşte aeroportul, Ministerul Transporturilor va asigura sprijinul logistic, adică vor fi acordate toate avizele şi aprobările necesare. Judeţul dvs. are multe proiecte în pregătire, iar pentru variantele II şi III pentru ocolitoarea municipiului Braşov avem banii pregătiţi în bugetul ministerului. Nu vom întrerupe proiectele existente pentru a le lua de la zero pentru că nu are nicio logică, dar celelalte proiecte care sunt în pregătire le vom prinde în bugetul ministerului pentru anul viitor”, a spus Silaghi.

Pentru DJ 105 Şercaia Hoghiz, Aristotel Hăncescu a declarat că are nevoie de 40 milioane de euro, o sumă imposibilă din bugetul CJ. Drumul este foarte distrus, a mai spus Căncescu, pentru că pe acest drum circulă autocamione de 60 de tone pentru Fabrica de Ciment a Companiei Fabricii Lafarge Hoghiz.

În ceea ce priveşte trenul turistic „Dracula”, care are în componenţă două vagoane de epocă şi o locomotivă, ministrul transporturilor a declarat că va face toate demersurile ca acest tren să fie trecut de la Societatea de Turism Feroviar în administrarea CJ.
În drum spre Târgu Mureş, ministrul Silaghi a spus că se va opri să vadă în ce stare se află DJ 105.

Întrebat când va fi gata Autostrada Bucureşti-Ploieşti, ministrul transporturilor a declarat că pe 1 iulie se va putea circula între Centura Bucureştiului şi Centura Ploieştiului. AGERPRES