Prin noua lege a salarizării dorim să avem o formulă care să aducă performanţă în sectorul bugetar printr-un sistem de salarizare compus dintr-o parte fixă şi una variabilă, a arătat ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura-Oprescu, într-o întâlnire cu sindicatele reprezentative din domeniul administraţiei publice locale.
Ministrul de resort a subliniat, încă o dată, că este nevoie de o administraţie eficientă, orientată către cetăţean, iar în acest sens, o lege a salarizării în sectorul bugetar care să stimuleze performanţa reprezintă un obiectiv esenţial, potrivit unui comunicat al instituţiei. Bucura-Oprescu a arătat că se doreşte o lege a salarizării bazată pe echitate.
„Prin noua lege a salarizării ne dorim o reierarhizare care să aducă echitate atât în interiorul familiilor ocupaţionale cât şi pe verticală. Adică la muncă egală, plată egală. De asemenea, ne dorim să avem o formulă care să aducă performanţă în sectorul bugetar printr-un sistem de salarizare compus dintr-o parte fixă şi a una variabilă”, a completat ministrul Muncii.
Reprezentanţii sindicatelor s-au arătat interesaţi să contribuie la elaborarea unei legislaţii care să aducă stabilitate şi predictibilitate, se precizează în documentul citat. AGERPRES