dragnea_liviu2013.jpgMinistrul Dezvoltării Regionale, Liviu Dragnea, a declarat vineri că nu susţine proiectul de lege iniţiat de mai mulţi liberali care prevede ca primarii să fie aleşi în două tururi de scrutin, iar preşedinţii de consiliu judeţean să fie aleşi de către consilierii judeţeni.

„Mi se par nişte modificări proaste. Noi nu susţinem aşa ceva. Nu există niciun fel de motivaţie. În primul rând, discutăm de legitimitate. Dacă facem acte normative având interese politice sau electorale, această ţară nu se mai vindecă niciodată. Noi, când discutăm despre alegerea unui preşedinte de CJ direct de către cetăţeni, am rezolvat o foarte mare problemă – stabilitatea unei administraţii”, a spus ministrul Dragnea, la finalul seminarului internaţional „Impactul procesului de regionalizare-descentralizare asupra absorbţiei fondurilor europene”, organizat de Ministerul Dezvoltării.

Liviu Dragnea a subliniat faptul că, dacă aceste prevederi ar fi adoptate, ar aduce instabilitate în consiliile judeţene. „Ştiţi ce înseamnă să se revină la alegerea preşedintelui de CJ de către consilieri? Niciodată nu ai stabilitate. În permanenţă eşti obligat să faci tot felul de compromisuri, în cadrul legii, pentru că nu ai stabilitate. Acum, de bine – de rău, a început să apară această stabilitate şi se vede în gradul de absorbţie de la Programul Operaţional Regional. Acum să revenim la instabilitate? Eu nu susţin aşa ceva”, a subliniat Dragnea.

Referindu-se la faptul că PNL nu s-a consulat cu partenerul său de coaliţie, PSD, în ceea ce priveşte elaborarea acestui proiect de lege, Liviu Dragnea a afirmat că o discuţie va fi purtată în Parlament. „A fost o iniţiativă. Noi nu o susţinem, sub nicio formă. O să discutăm în Parlament din moment ce nu s-a discutat în USL. Nu putem continua aşa. Această ţară nu poate fi guvernată în această manieră.(…) Este un lucru care trebuie să fie tranşat foarte rapid, într-o discuţie foarte calmă, care sper să aibă loc cât de curând: suntem în stare să mergem mai departe cu acest USL şi să urmărim obiectivele stabilite politic în programul USL, bine… nu putem, trebuie să hotărâm, ca să nu mai păcălim populaţia”, a mai spus Dragnea. AGERPRES