dragnea_mehedinti.jpgMinistrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Liviu Dragnea, a semnat semnat joi, la Drobeta Turnu Severin, contractul pentru proiectul „Crearea unei infrastructuri publice de turism şi dezvoltarea funcţionalităţilor în oraşul Baia de Aramă”, finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013 cu suma de peste 10 milioane de lei.

Potrivit lui Dragnea, de acest proiect, care se va implementa până la sfârşitul anului 2015, vor beneficia 400.000 de persoane şi va permite atât valorificarea potenţialului turistic al zonei montane din judeţul Mehedinţi, cât şi promovarea unor noi proiecte în lanţ pentru dezvoltarea infrastructurii economice în zonă. „Banii alocaţi respectivei investiţi se vor derula prin Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Vest Oltenia. El va duce la îmbunătăţirea nivelului de trai al cetăţenilor din zonă şi la crearea a numeroase locuri de muncă”, a precizat ministrul.

În context, directorul ADR Sud-Vest Oltenia., Marinela Bogheanu, a declarat că proiectul promovat de Primăria Baia de Aramă prevede construcţia unei pârtii artificiale cu o suprafaţă de 2.795 metri pătraţi cu trei linii de coborâre, o bandă transportoare, un sediu administrativ, o piscină, o pârtie naturală cu o lungime de 625 metri dotată cu instalaţie teleschi şi un patinoar în suprafaţă de 300 de metri pătraţi.

La rândul său primarul localităţii, Rafael Dunărinţu a arătat că există solicitări de concesionare a patru hectare de terenuri pentru construcţia în acest perimetru a două hoteluri, 16 pensiuni şi aproximativ 20 de cabane.

„Lucrările la pârtiile de schi care se vor amenaja în punctul Dealul Mare şi la drumurile rutiere prevăzute în documentaţiile tehnice vor începe în primăvara anului 2014. În paralel, mai mulţi investitori vor executa lucrări de construcţie a unor complexe turistice”, a menţionat Dunărinţu. AGERPRES