Laszlo Borbely (foto), ministrul delegat pentru lucrari publice si amenajarea teritoriului s-a aratat nemultumit de modul in care s-au implicat prefectul judetului Vrancea dar si autoritatile din comuna Vulturu in ajutorarea sinistratilor din Vadu Rosca.
Borbely a precizat ca, pana pe data de 15 octombrie, ANL va livra toate materialele de constructii necesare reabilitarii celor 1.300 locuinte distruse de ape din Vrancea dar s-a aratat nemultumit de reconstructia propriu-zisa a caselor. „La inceputul acestei saptamani, cand noi ne-am implicat in amenajarea islazului Botarlau unde urmeaza sa se faca 137 de case prin ANL, prefectul nu s-a sinchisit sa vina. Trebuiau trasate locurile de casa si caile de acces pentru a putea incepe turnarea fundatiilor. La randul lor, primarul si viceprimarul comunei nu doar ca nu ne-au ajutat, dar au plecat, precizand ca au probleme cu Curtea de Conturi. Constructorul nu a putut turna fundatiile din cauza autoritatilor care au dat dovada de indolenta. Pentru a se reconstrui casele distruse de ape autoritatile locale sunt cele care trebuie sa se implice”, a spus Borbely.

In replica, prefectul Ion Oprea a precizat ca a fost de doua ori la Botarlau pentru a asigura santierul. „Nu se poate turna nici o fundatie pana cand nu va fi asigurat santierul. Topometristii au trasat fundatiile, iar zilele acestea vom trage curent electric si vom fora doua puturi de apa. Vor sosi corturile pentru muncitori si vom asigura paza santierului. Insa, de la Bucuresti, poate se vad altfel aceste eforturi ale noastre”, a spus Ion Oprea.