Pe 16 ianuarie a avut loc videoconferinta cu prefectii sustinuta de vicepremierul si ministrul interimar al Administratiei si Internelor, Dan Nica. Printre subiectele abordate a fost cel legat de stadiul emiterii titlurilor de proprietate, peste 273.000 de titluri de proprietate mai sunt de emis pana la sfarsitul acestui an pentru a se finaliza intregul proces.

Ministrul Dan Nica a solicitat prefectilor ca actiunea de solutionare a cererilor si de eliberare a titlurilor de proprietate sa se intensifice astfel incat acestea sa fie finalizate in cateva luni.

”Este inadmisibil ca in Romania, dupa atatia ani, aceasta problema a proprietatii inca sa se afle in discutie. Sunt multi oameni care nu stiu nici astazi unde-si au terenul, iar aceste lucruri nu vor putea fi rezolvate fara o implicare la nivelul fiecarui judet. Este nevoie sa dispuneti masurile de reconstituire a comisiilor la nivelul fiecarui consiliu local pentru ca dupa alegerile locale, multe dintre aceste comisii sunt descompletate sau chiar si-au incetat activitatea. Acesti oameni au nevoie de sprijin si de ajutor”, le-a transmis ministrul interimar Dan Nica prefectilor.