Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a anunţat că decontarea transportului şcolar de către consiliile judeţene este soluţia agreată cu toate ministerele de linie şi a fost aleasă pentru a nu pune copiii în situaţia de a fi limitaţi în accesul la educaţie.

Ea a fost întrebată, la Palatul Parlamentului, dacă este de acord cu propunerea făcută în cadrul Comisiei pentru învăţământ de la Camera Deputaţilor, potrivit căreia decontul transportului şcolar să nu mai fie făcut prin consiliile judeţene, ci direct prin inspectoratele şcolare.

„Această modalitate a fost utilizată în trecut şi efectul era că niciodată nu erau suficienţi bani, pentru că nu se putea previziona de pe un an pe altul cum vor varia costurile abonamentelor la transport, mai ales acolo unde nu e transport public, sunt operatori privaţi. De aceea, soluţia din lege este soluţia agreată cu toate ministerele de linie – Finanţe, Transporturi, Justiţie -, tocmai pentru a asigura un flux mai bun al fondurilor şi pentru a nu pune copilul în situaţia de a fi limitat în accesul la educaţie”, a spus ministrul Educaţiei. AGERPRES